Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om skatteuppbörd (upphävd) 21.12.2016/1363

Denna förordning har upphävts genom F 21.10.2021/894, som gäller fr.o.m. 31.10.2021.

Se FMf om skatteuppbörd 1010/2019.

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av lagen om skatteuppbörd (769/2016) och 34 § i lagen om beskattningsförfarandet beträffande skatter som betalas på eget initiativ (768/2016):

1 §

Skatters uppbördsrater

Skatt uppbärs i en eller flera rater. Skatter som ska uppbäras i flera rater uppbärs i lika stora rater, om inte något annat följer av nedsättning av skatten enligt 2 §. Den rest som blivit över efter att skatten delats upp i rater införs i den första raten.

Samfunds och samfällda förmåners kvarskatt enligt lagen om beskattningsförfarande (1558/1995) uppbärs i en rat.

Fastighetsskatt samt kvarskatt för andra än samfund och samfällda förmåner uppbärs i två rater om skattebeloppet är 170 euro eller större. Arvsskatt och gåvoskatt uppbärs i två rater om skattebeloppet är 500 euro eller större.

2 §

Fastställande av uppbördsraterna för nedsatt skatt

När skatt som tas ut i två rater har nedsatts genom beslut av Skatteförvaltningen, skatterättelsenämnden eller den myndighet hos vilken ändring söks, ska nedsättningen av skattebeloppet i första hand beaktas i den andra raten. (25.4.2018/268)

Vid annan ändring av den verkställda beskattningen än ändring enligt lagen om beskattningsförfarande ska nedsättningen av skattebeloppet dock beaktas i bägge rater, om beslutet om nedsättning har sänts till den skattskyldige senast två veckor före förfallodagen för den första raten. (25.4.2018/268)

Restskatt uppbärs i en rat om det belopp som betalas vid uppbörden är 85 euro eller mindre. Arvskatt och gåvoska...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.