Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Skatteförvaltningens beslut om att inte påföra skatt eller rätta beslut vid beskattningen av skatter som betalas på eget initiativ (upphävt) 1.12.2016/1205

Detta beslut har upphävts genom B 16.11.2018/924, som gäller fr.o.m. 1.1.2019.

Skatteförvaltningen har med stöd av 50 § 3 mom. i lagen om beskattningsförfarandet beträffande skatter som betalas på eget initiativ (768/2016) bestämt:

1 §

Skatt behöver inte påföras eller rättelse göras till den skattskyldiges nackdel om skatten ska anses vara obetydlig och uppnående av jämlikhet vid beskattningen eller någon annan orsak inte kräver att skatt påförs eller rättelse görs.

2 §

När man prövar om det finns förutsättningar att inte påföra skatt eller rätta ett beslut ska man se till att skattskyldiga inte försätts i en ojämlik ställning. Vid prövningen ska också iakttas om den skattskyldige handlat fel upprepade gånger och om felet är centralt för den skattskyldiges verksamhet.

Om inte annat följer av särskilda skäl ska beloppet av annan skatt än lotteriskatt dock anses vara obetydligt när det underskrider 800 euro.

I fråga om arbetsgivarprestationer ska i beloppet av skatt enligt 2 mom. iakttas de belopp som prestationstagaren mottagit under kalenderåret. I fråga om prestationsbetalaren iakttas det sammanlagda beloppet av skatter som försummats under kalenderåret.

När man beslutar att inte påföra skatt eller rätta ett beslut betraktas arbetsgivarprestationerna som ett enda skatteslag på samma sätt som vid fastställande av förseningsavgift med stöd av 35 § i lagen om beskattningsförfarandet beträffande skatter som betalas på eget initiativ.

3 §

Skatt ska påföras eller beslut rättas om den skattskyldige uppsåtligen eller av grov vårdslöshet försummat eller handlat mo...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.