Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om kommissionen för bekämpning av våld mot kvinnor och av våld i hemmet 17.11.2016/1008

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs:

1 §

Kommissionen

Det samordningsorgan som avses i artikel 10 i Europarådets konvention om förebyggande och bekämpning av våld mot kvinnor och av våld i hemmet (FördrS 53/2015), nedan Istanbulkonventionen, är kommissionen för bekämpning av våld mot kvinnor och av våld i hemmet som finns i anslutning till social- och hälsovårdsministeriet.

Bestämmelser om uppgifterna enligt artikel 10 i Istanbulkonventionen finns dessutom i 3 § 1 mom. 7 punkten i lagen om diskrimineringsombudsmannen (1326/2014). (2.12.2021/1078)

2 §

Kommissionens uppgifter

Kommissionen ska

1) svara för samordningen, bevakningen och konsekvensbedömningen av de åtgärder som krävs för genomförande av Istanbulkonventionen samt utarbeta en plan för genomförande av konventionen som ska godkännas av statsrådet,

2) samordna den insamling av uppgifter som avses i artikel 11 i Istanbulkonventionen samt analysera och lämna informationen om resultaten,

3) kommunicera med de organ i andra länder som har inrättats med stöd av artikel 10 i Istanbulkonventionen,

4) utföra övriga uppgifter som statsrådet tilldelar den.

3 §

Kommissionens sammansättning

Kommissionen har en ordförande, en vice ordförande och högst 16 andra medlemmar som var och en har en personlig ersättare. Statsrådet bestämmer kommissionens sammansättning för fyra år i sänder.

I kommissionen ska finnas representanter för åtminstone utrikesministeriet, justitieministeriet, inrikesministeriet, finansministeriet, undervisnings- och kulturministeriet, arbets- och näringsministeriet, social- och hälsovårdsministerie...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.