Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Inrikesministeriets förordning om utbildning och utbildning i användning av maktmedelsredskap för väktare och ordningsvakter samt utbildning för ansvariga föreståndare hos innehavare av näringstillstånd för säkerhetsbranschen 20.10.2016/878

I enlighet med inrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av 111 § 2 mom. i lagen om privata säkerhetstjänster (1085/2015):

1 §

Utbildning för tillfälliga väktare

Den utbildning för tillfälliga väktare som avses i 12 § 1 mom. i lagen om privata säkerhetstjänster (1085/2015) ska omfatta minst 40 lektioner.

I utbildningen ska åtminstone ingå undervisningsämnen som gäller lagstiftning om säkerhetsbranschen, bevakning, väktarens verksamhet och befogenheter, polisverksamhet och väktaruppgifter i anslutning till den, förebyggande och väktarverksamhet vid olyckor, säkerhet i arbetet, livräddande första hjälpen och legitima grunder samt användning av maktmedel.

De undervisningsämnen som ingår i utbildningen ska innehålla helheter som är väsentliga med tanke på tillfälliga väktares arbete.

2 §

Grundutbildning för väktare

Den grundutbildning för väktare som avses i 10 § 1 mom. 2 punkten i lagen om privata säkerhetstjänster ska omfatta minst 120 lektioner. Den utbildning för tillfälliga väktare som avses i 1 § är en del av grundutbildningen för väktare.

I utbildningen för väktare får endast delta en person som med godkänt resultat har avlagt det prov som hör till utbildningen för tillfälliga väktare.

I den del av utbildningen för väktare som inte hör till utbildningen för tillfälliga väktare ska åtminstone ingå undervisningsämnen som gäller lagstiftning om säkerhetsbranschen och väktarens befogenheter och skyldigheter, väktarens agerande...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.