Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Inrikesministeriets förordning om säkerhetsvisitation och hållande i förvar som utförs av ordningsvakt 20.10.2016/877

I enlighet med inrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av 111 § 2 mom. 6 och 7 punkten i lagen om privata säkerhetstjänster (1085/2015):

1 §

Säkerhetsvisitation som utförs av ordningsvakt

Visitation som utförs för att omhänderta sådana förbjudna föremål och ämnen som avses i 46 § i lagen om privata säkerhetstjänster (1085/2015) ska utföras finkänsligt och med iakttagande av principen om minsta olägenhet samt på ett sätt som inte är sedlighetssårande.

Den ordningsvakt som utför visitationen ska vara av samma kön som den visiterade om den visiterade måste avklädas mer än bara ytterkläderna för visitationen. Visitationen ska då utföras i ett avskilt rum i närvaro av ett vittne som är av samma kön som den visiterade.

2 §

Förvaring och återlämnande av föremål och ämnen som omhändertagits

I fråga om föremål och ämnen som omhändertagits i samband med en visitation som utförts av en ordningsvakt ska antecknas innehavarens namn, platsen och tidpunkten för omhändertagandet, omhändertagarens namn samt föremålets eller ämnets art och antal eller mängd eller andra identifieringsuppgifter.

De föremål och ämnen som omhändertagits i samband med en visitation ska förvaras i ett låst eller ständigt övervakat utrymme. Det ska tas väl hand om de föremål och ämnen som förvaras.

De föremål och ämnen som omhändertagits i samband med en visitation ska efter att tillställningen är slut, då tagandet i förvar upphör eller då den visiterade avlägsnar sig från platsen återlämnas till den person de tagits från. De föremål och ämnen som inte kan återlämnas ska utan dröjsmål lämnas till po...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.