Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om utbildningen och dräkten för personer som tillfälligt sköter väktaruppgifter i polisens förvaringslokaler 20.10.2016/872

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 18 kap. 2 § 2 mom. i lagen om behandlingen av personer i förvar hos polisen (841/2006):

1 §

Specialutbildning för förvaringslokaler

Den specialutbildning för förvaringslokaler som avses i 1 kap. 6 § 3 mom. 2 punkten i lagen om behandlingen av personer i förvar hos polisen (utbildning) ordnas av Polisyrkeshögskolan.

2 §

Utbildningens syfte och omfattning

Syftet med utbildningen är att den som med godkänt resultat fullgjort utbildningen behärskar den lagstiftning som gäller bevakning vid polisens förvaringslokaler och kan tillämpa den i sina uppgifter på ett sätt som tar hänsyn till de grundläggande fri- och rättigheterna och de mänskliga rättigheterna.

Den som med godkänt resultat har fullgjort utbildningen ska dessutom känna till arbetsuppgifterna för en väktare vid polisens förvaringslokaler och behärska de åtgärder som hör samman med första hjälpen och första släckningsinsats.

Utbildningen omfattar minst fyra studiepoäng.

3 §

Undervisningsplan

Polisyrkeshögskolan fastställer en undervisningsplan för utbildningen, i vilken utbildningens innehåll, de prestationer som krävs och eventuella ersättande prestationer bestäms.

4 §

Studerande

Polisstyrelsen fastställer årligen det antal studerande som tas in till utbildningen.

Ansökan till utbildningen sker på ett sätt som bestäms av Polisyrkeshögskolan.

Till utbildningen antas i ansökningsordning högst det i 1 mom. avsedda antal studerande som när ansökningstiden går ut uppfyller det villkor som anges i 1 kap. 6 § 3 mom. 1 punkten...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.