Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om bekämpning av TSE hos får och getter (upphävd) 30.8.2016/763

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 21.4.2021. Se L 76/2021 101 §.

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av lagen om djursjukdomar (441/2013):

1 §

Tillämpningsområde

Bestämmelser om bekämpning av transmissibla spongiforma encefalopatier (TSE) finns i Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 999/2001 om fastställande av bestämmelser för förebyggande, kontroll och utrotning av vissa typer av transmissibel spongiform encefalopati (TSE-förordningen). Denna förordning tillämpas som ett komplement till TSE-förordningen när det gäller åtgärder för att förhindra spridningen av TSE i misstänkta fall av TSE hos får och getter, för att utrota sjukdomen i konstaterade fall av BSE och klassisk skrapie hos får och getter samt för epidemiologisk övervakning av TSE hos får och getter.

Förordningen tillämpas inte på åtgärderna i ett slakteri då det har bestämts att ett får eller en get som har sänts till slakt ska undersökas med tanke på TSE.

2 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) får alla djur som hör till släktet Ovis, mufflonfår medräknade, och

2) getter alla djur som hör till släktet Capra, dvärggetter medräknade.

I denna förordning används dessutom begreppen fall av klassisk skrapie och fall av atypisk skrapie i enlighet med definitionerna som finns i bilaga I till TSE-förordningen.

3 §

Restriktioner vad avser förflyttning av djur som misstänks ha insjuknat i TSE

Om regionförvaltningsverket beslutar att ett får eller en get som misstänks ha insjuknat i TSE ska bli föremål för en sådan restriktion vad avser förflyttning som avses i artikel 12...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.