Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om produktionsområdet för högklassig utsädespotatis 25.8.2016/744

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Lagens syfte och tillämpningsområde

Syftet med denna lag är att trygga verksamhetsförutsättningarna för produktionsområdet för högklassig utsädespotatis och trygga produktionen av utsädespotatis för hela landets behov samt att främja potatisproduktionen.

Med produktionsområdet för högklassig utsädespotatis avses i denna lag området för Tyrnävä och Limingo kommuner, inom vilket det i enlighet med kommissionens beslut 2004/3/EG om bemyndigande att det, för saluföring av utsädespotatis i vissa medlemsstaters samlade territorium eller delar därav, tillämpas strängare åtgärder mot vissa sjukdomar än de som fastställs i bilagorna I och II till rådets direktiv 2002/56/EG vid saluföring av utsädespotatis i hela eller en del av vissa medlemsstaters territorium kan tillämpas strängare åtgärder mot vissa sjukdomar än de som fastställs i bilagorna I och II till rådets direktiv 2002/56/EG.

2 §

Förhållande till annan lagstiftning

På åtgärder i syfte att bevara ett gott sundhetstillstånd för växter samt på bekämpning av växtskadegörare och på förhindrande av att dessa sprids tillämpas lagen om skydd för växters sundhet (702/2003). På produktion och marknadsföring av utsädespotatis tillämpas lagen om handel med utsäde (728/2000).

L om handel med utsäde 728/2000 har upphävts genom UtsädesL 600/2019.

3 §

Saluföring av potatis och användning av potatis som utsäde

Potatis som saluförs eller används som utsäde inom produktionsområdet för högklassig utsädespotatis ska vara av den utsädesklass som förutsätts i kommissionens beslut 2004/3/EG om bemyndigande att det, för saluföring av utsädespotatis i vissa...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.