Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om kortvarigt räntestöd för byggnadslån för hyreshus 7.7.2016/603

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om kortvarigt räntestöd för byggnadslån för hyreshus (574/2016):

1 §

Ansökan om räntestödslån

En ansökan om godkännande som räntestödslån av ett lån som beviljats för byggande av hyreshus enligt 1 § i lagen om kortvarigt räntestöd för byggnadslån för hyreshus (574/2016) ska ges in till Finansierings- och utvecklingscentralen för boendet.

2 §

Boendekostnadernas skälighet och prövning av soliditet

Vid prövningen av de förutsättningar som anges i 4 och 5 § i lagen om kortvarigt räntestöd för byggnadslån för hyreshus ska särskild vikt fästas vid att boendekostnaderna i det belånade objektet hålls skäliga och att de som genomför projektet är solida och att de verkställer förskottsinnehållning till fullt belopp samt sköter övriga skyldigheter som ankommer på arbetsgivare.

Låntagaren ska på begäran av Finansierings- och utvecklingscentralen för boendet eller Statskontoret ge en försäkran eller utredning om att förskottsinnehållning verkställts till riktigt belopp på de löner som betalats för byggarbetena och att även övriga skyldigheter som ankommer på arbetsgivaren har skötts. Om byggarbetet läggs ut på entreprenad, ska låntagaren kräva en sådan försäkran eller utredning av huvudentreprenören och vid behov av andra entreprenörer.

3 §

Räntestödslånets valuta

Som räntestödslån kan godkännas endast ett lån i euro.

4 §

Lyftande och amortering av räntestödslån

Räntestödslånet får lyftas i rater som motsvarar byggprojektets färdigställandegrad, eller i en rat när byggnaden färdigställts. Amorteringarna på räntestödslånet får ha högst två förfallodagar...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.