Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om statsunderstöd som åren 2016–2018 beviljas för spetsprojekt inom välfärd och hälsa 29.6.2016/583

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i statsunderstödslagen (688/2001) och 7 c § i lagen om statsbudgeten (423/1988), av dem den sistnämnda paragrafen sådan den lyder i lag 689/2001:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas vid beviljande av statsunderstöd för åren 2016–2018 för projekt med hjälp av vilka sådana spetsprojekt som genomför regeringens strategi "Välfärd och hälsa" verkställs.

Understöd som beviljas i enlighet med denna förordning är stöd som är förenliga med den inre marknaden i enlighet med kommissionens förordning (EU) nr 651/2014 genom vilken vissa kategorier av stöd förklaras förenliga med den inre marknaden enligt artiklarna 107 och 108 i fördraget (allmän gruppundantagsförordning).

Med företag avses i denna förordning alla enheter som bedriver ekonomisk verksamhet, oberoende av deras juridiska form.

Den i 2 mom. avsedda allmänna gruppundantagsförordningen och de bestämmelser i denna förordning som baserar sig på den tillämpas inte på understöd som hänför sig till genomförandet av myndighetsuppgifter eller till annan icke-ekonomisk verksamhet.

Utöver vad som föreskrivs i denna förordning tillämpas bestämmelserna i statsunderstödslagen (688/2001) vid beviljande av statsunderstöd.

Social- och hälsovårdsministeriet kan dessutom bevilja företag understöd för utvecklingsverksamhet med stöd av kommissionens förordning (EU) nr 1407/2013 om tillämpningen av artiklarna 107 och 108 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt på stöd av mindre betydelse. På beviljande, betalning och användning av stöd av mindre...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.