Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Inrikesministeriets förordning om avgifter för Gränsbevakningsväsendets prestationer (i kraft 1.5.2016–31.12.2023) 6.4.2016/258

I enlighet med inrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i lagen om grunderna för avgifter till staten (150/1992), sådan den lyder i lag 348/1994:

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning bestäms om när Gränsbevakningsväsendets prestationer ska vara avgiftsbelagda och om avgifternas storlek. Denna förordning gäller även prestationer som staben för Gränsbevakningsväsendet utför i egenskap av inrikesministeriets gränsbevakningsavdelning.

2 §

Avgifter för offentligrättsliga prestationer

I 6 § 2 mom. i lagen om grunderna för avgifter till staten avsedda offentligrättsliga prestationer är avgifter för beslut i enlighet med avgiftstabellen i bilagan.

3 §

Offentligrättsliga prestationer till självkostnadsvärde (18.12.2019/1458)

I 7 § 2 mom. i lagen om grunderna för avgifter till staten avsedda andra prestationer, för vilka Gränsbevakningsväsendet tar ut avgifter till självkostnadsvärdet, är i 26 § 2 mom. i gränsbevakningslagen (578/2005) avsedda brådskande sjuktransporter med Gränsbevakningsväsendets luftfartygsutrustning, fartyg, båtar och luftkuddefartyg och annan utrustning, med undantag av sådana transporter som ingår i räddningsverksamheten till havs i enlighet med 3 § 2 mom. i sjöräddningslagen (1145/2001).

I 6 § 1 mom. i lagen om grunderna för avgifter till staten avsedda avgiftsbelagda offentligrättsliga prestationer för vilka Gränsbevakningsväsendet tar ut en avgift som det bestämmer enligt självkostnadsvärdet är kostnader för bekämpning av fartygsoljeskador och fartygskemikalieolyckor enligt 99 a § i räddningslagen (379/2011), handräckning samt å...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.