Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om veterinära gränskontroller av levande djur (upphävd) 17.3.2016/204

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 20.12.2019. Se L 1277/2019 21 §.

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av lagen om veterinär gränskontroll (1192/1996):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning finns bestämmelser om veterinär gränskontroll som i syfte att förebygga djursjukdomars spridning utförs i fråga om levande djur som importeras direkt till Finland från länder utanför Europeiska unionen (tredjeländer). Förordningen tillämpas även på veterinär gränskontroll av sådana levande djur från ett tredjeland som transiteras genom Finland till någon annan av Europeiska unionens medlemsstater eller till ett tredjeland.

Utöver bestämmelserna i denna förordning ska bestämmelserna i de internationella avtal om veterinära gränskontroller av levande djur som Europeiska unionen ingått med tredjeländer iakttas.

2 §

Avgränsning av tillämpningsområdet

Denna förordning tillämpas inte då levande djur förs in från ett sådant land utanför Europeiska unionen som har en på Europeiska unionens lagstiftning eller på ett med unionen ingånget avtal grundad rätt att verka på unionens inre marknad.

Förordningen tillämpas inte heller på sådana sällskapsdjur som förs in från ett tredjeland och som avses i artikel 3 b i Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 576/2013 om förflyttning av sällskapsdjur utan kommersiellt syfte och om upphävande av förordning (EG) nr 998/2003.

3 §

Förhållande till vissa författningar och rättsakter

Bestämmelser om de kontroller som utförs vid Europeiska unionens yttre gräns på sällskapsdjur och om åtgärder i anslutning...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.