Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om Sjömanspensionskassans och Lantbruksföretagarnas pensionsanstalts bokslut och koncernbokslut 17.2.2016/139

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 127 § i lagen om pension för lantbruksföretagare (1280/2006) och 197 § i lagen om sjömanspensioner, sådan den förstnämnda lyder i lag 1668/2015 och den sistnämnda i lag 1667/2015:

1 §

Tillämpningsområde

Vid upprättande av bokslut och koncernbokslut i Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt och i Sjömanspensionskassan ska social- och hälsovårdsministeriets förordning om försäkringsföretags bokslut och koncernbokslut (614/2008) (ministeriets förordning) tillämpas, om inte något annat föreskrivs i denna förordning.

2 §

Undantag som gäller resultaträkningen

I resultaträkningen för Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt och Sjömanspensionskassan iakttas i fråga om verksamhet som gäller verkställighet av det lagstadgade pensionsskyddet en försäkringsteknisk kalkyl och andra än försäkringstekniska kalkyler över den lagstadgade pensionsförsäkringen med följande undantag:

1) Sjömanspensionskassan anger separat statens andel av de utbetalda ersättningarna i resultaträkningens huvudgrupp "Ersättningskostnader",

2) Lantbruksföretagarnas pensionsanstalt anger premieinkomsten och de lagstadgade finansieringsandelarna specificerade enligt premieinkomsten samt statens och Folkpensionsanstaltens andel,

3) förändringar i Sjömanspensionskassans ansvarsskuld specificeras inte enligt premieansvaret och ersättningsansvaret,

4) en förändring i ansvarsskulden för pensionsanstalterna anges som en separat post efter ersättningskostnaderna.

3 §

Undantag s...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.