Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Miljöministeriets förordning om typgodkännande av svetsbart armeringsstål och armeringsnät 16.2.2016/126

I enlighet med miljöministeriets beslut föreskrivs med stöd av 6 § i lagen om produktgodkännanden för vissa byggprodukter (954/2012):

1 §

Förordningens tillämpningsområde

Denna förordning gäller krav för typgodkännande av svetsbart, kamprofilerat armeringsstål och armeringsnät som är avsedda att användas för armering av bärande betongkonstruktioner och som tillverkats av kolstål, austenitiskt stål eller austenit-ferritiskt stål.

2 §

Grunder för godkännande

Med typgodkännandet kan man påvisa att armeringsstålet eller armeringsnätet uppfyller de väsentliga tekniska kraven som anges i 117 a § i markanvändnings- och bygglagen (132/1999), sådan paragrafen lyder i lag 958/2012, och i bestämmelser som utfärdats med stöd av den.

Språkdräkten i paragrafen (126/2016) har rättats.

3 §

Egenskaper som ska uppges i beslutet om typgodkännande

I beslutet om typgodkännande ska man påvisa att armeringsstålet eller armeringsnätet uppfyller minimikraven enligt miljöministeriets förordning om väsentliga tekniska krav för svetsbart armeringsstål och armeringsnät och uppge de egenskaper som gäller för dessa. I beslutet kan uppges egenskaper och värden som överstiger minimikraven.

I beslutet ska den beteckning som beskriver armeringsstålets och armeringsnätets klassificerbara egenskaper uppges. Klassificerbara egenskaper och egenskaper som överstiger minimikraven ska i beslutet om typgodkännande anges som separat information.

I beslutet om typgodkännande ska det uppges hur armeringsstålets tekniska klass och armeringsstålets eller armeringsnätets tillverkare kan identifieras utifrån den ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.