Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om Enheten för hälso- och sjukvård för fångar 30.12.2015/1737

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 17 § 1 mom. i lagen om Enheten för hälso- och sjukvård för fångar (1635/2015):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om direktionen för Enheten för hälso- och sjukvård för fångar och om direktionens uppgifter, om personalen och om behörighetsvillkoren för och anställningen av de ledande tjänstemännen.

2 §

Direktion

Direktionen har till uppgift att

1) utveckla verksamheten inom Enheten för hälso- och sjukvård för fångar och att komma med förslag för att förbättra enhetens resultat och verksamhetsbetingelser,

2) godkänna arbetsordningen för Enheten för hälso- och sjukvård för fångar,

3) godkänna ett utvecklingsprogram för Enheten för hälso- och sjukvård för fångar,

4) godkänna verksamhetsplanen, budgeten, bokslutet och verksamhetsberättelsen för Enheten för hälso- och sjukvård för fångar,

5) följa hur målen för verksamheten och ekonomin inom Enheten för hälso- och sjukvård för fångar uppnås,

6) behandla andra frågor som är vittsyftande och väsentliga samt ekonomiskt viktiga med tanke på verksamheten inom Enheten för hälso- och sjukvård för fångar.

Direktionen kan inom sig tillsätta organ för planering och verkställande av direktionens uppgifter. En representant för personalen har rätt att närvara vid direktionens sammanträden.

3 §

Utnämning av ledande tjänstemän

Institutet för hälsa och välfärd utnämner en föreståndare för Enheten för hälso- och sjukvård för fångar samt överläkare som svarar för öppenvården och slutenvården.

4 §

Behörighetsvillkor för ledande tjänstemän

Behörighetsvillkor för föreståndaren för Enheten för hälso- och sjukvård f...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.