Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om överföringsförfarande och statistiksammanställning enligt lagen om olycksfall i arbetet och om yrkessjukdomar 16.12.2015/1589

Enligt social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 162 och 167 § i lagen om olycksfall i arbetet och om yrkessjukdomar (459/2015):

1 §

Överföringsförfarande

En överföringsanmälan enligt 162 § 1 mom. i lagen om olycksfall i arbetet och om yrkessjukdomar (459/2015) ska innehålla individualiseringsuppgifter om försäkringstagaren och om de försäkringar som ska överföras samt uppgift om överföringstidpunkten och övriga uppgifter som behövs för att genomföra överföringen. Försäkringstagaren ska datera och underteckna överföringsanmälan.

Överföringen annulleras, om det gamla försäkringsbolaget efter att ha mottagit överföringsanmälan konstaterar att försäkringen inte kan överföras. Det gamla försäkringsbolaget ska underrätta det nya försäkringsbolaget om hinder och orsaken till hindret inom två veckor från försäkringens sista överföringsdag enligt 162 § 1 mom. i lagen om olycksfall i arbetet och om yrkessjukdomar.

2 §

Uppgifter som ska ingå i statistiksammanställningen

Löneuppgifter samt uppgifter om skadefall och ersättning som ska ingå i den statistiksammanställning enligt 167 § i lagen om olycksfall i arbetet och om yrkessjukdomar, ska lämnas med iakttagande av 3–7 §.

Om begäran gäller en statistiksammanställning enligt 167 § 1 och 3 mom. i lagen om olycksfall i arbetet och om yrkessjukdomar och försäkringen har varit i kraft i bolaget under en kortare tid än vad som anges i de momenten, ska uppgifterna lämnas på motsvarande sätt för den tid som försäkringen har varit i kraft.

3 §

Löneuppgifter i statistiksammanställningen...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.