Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Inrikesministeriets förordning om genomförande av utbildning i användning av maktmedelsredskap för personal i tjänsteförhållande till en förvarsenhet 18.12.2015/1560

I enlighet med inrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av 35 § 2 mom. i lagen om bemötande av utlänningar som tagits i förvar och om förvarsenheter (116/2002), sådant det lyder i lag 814/2015:

1 §

Syftet med utbildningen

Syftet med den utbildning som gäller användning av maktmedelsredskap är att de personer i tjänsteförhållande till en förvarsenhet som genomgått utbildningen med godkänt resultat får rätt att använda och kan använda maktmedelsredskap i enlighet med 35 § i lagen om bemötande av utlänningar som tagits i förvar och om förvarsenheter (116/2002).

2 §

Utbildning i användning av maktmedelsredskap

Utbildningen i användning av maktmedel för den personal i tjänsteförhållande som arbetar vid en förvarsenhet består av grunderna i fysiska maktmedel och av utbildning i användning av gasspray och teleskopbatong. Till grunderna i fysiska maktmedel hör utbildning i användning av en högst 70 cm lång batong och handbojor. Grunderna i fysiska maktmedel ska avläggas med godkänt resultat före utbildningen i användning av gasspray och teleskopbatong.

Grunderna i fysiska maktmedel kan avläggas som en del av den utbildning för väktare som avses i 10 § i lagen om privata säkerhetstjänster (1085/2015) eller av den utbildning för ordningsvakter som avses i 35 § i den lagen. Utbildningen i användning av gasspray och teleskopbatong kan fullgöras som en del av den utbildning för väktare som avses i 10 § i nämnda lag.

Den utbildning som upprätthåller färdigheterna att använda maktmedelsredskap ska fullgöras minst en gång om året.

3 §

Utbildningens längd

Den del som gäller gr...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.