Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om ersättningsnivån för rehabiliterande psykoterapi 10.12.2015/1469

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 14 § 2 mom. i lagen om Folkpensionsanstaltens rehabiliteringsförmåner och rehabiliteringspenningförmåner (566/2005), sådant det lyder i lag 874/2010:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om ersättningsnivån för rehabiliterande psykoterapi som ges med stöd av lagen om Folkpensionsanstaltens rehabiliteringsförmåner och rehabiliteringspenningförmåner (566/2005) och om ersättning av de kostnader som orsakats rehabiliteringsklienten.

2 §

Ersättningsnivån för rehabiliterande psykoterapi

Av kostnaderna för rehabiliterande psykoterapi betalas till en 16–67-årig rehabiliteringsklient ersättning till högst de belopp som motsvarar följande ersättningsnivåer:

Individuell psykoterapi 57,60 euro
Gruppsykoterapi 42,05 euro
Familje- eller parpsykoterapi  
1 timme 63,91 euro
1,5 timmar 95,87 euro

För handledningsbesök som en 16–25-årig rehabiliteringsklients anhöriga gör betalas dessutom ersättning till högst det belopp som motsvarar den ersättningsnivå som har fastställts för individuell psykoterapi eller gruppsykoterapi.

3 §

Arvoden för utlåtande

Som arvode för ett utlåtande betalas för en psykiaters respons i fråga om terapi en ersättning som är högst 34,84 euro och för en annan psykoterapeuts respons i fråga om terapi en ersättning som är högst 22,71 euro.

4 §

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2016.

På ersättning för individuell psykoterapi som en psykoterapeut på krävande högspecialiserad nivå ger en 16–25-årig rehabiliteringsklient utifrån ett beslut som meddelades innan denn...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.