Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om ersättningsnämnden för olycksfallsärenden 10.12.2015/1468

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 228 § i lagen om olycksfall i arbetet och om yrkessjukdomar (459/2015):

1 §

Beslutförhet

Ersättningsnämnden för olycksfallsärenden är beslutför då ordföranden eller viceordföranden och minst tre andra medlemmar eller deras ersättare är närvarande. Nämnden är dock inte beslutför om inte minst en medlem som företräder arbetsgivarna och en medlem som företräder arbetstagarna eller tjänstemännen eller deras ersättare är närvarande.

Nämnden är likaså beslutför då ordföranden och minst två andra medlemmar eller deras ersättare är närvarande, ifall samtliga medlemmar eller deras ersättare före mötet skriftligen har förenat sig om föredragandens beslutsförslag och även de närvarande medlemmarna intar samma ståndpunkt.

2 §

Avgörande av ärenden

Ärendena avgörs på föredragning med enkel majoritet. Ordföranden och medlemmarna eller deras ersättare har en röst var. Om rösterna faller lika avgör ordförandens röst.

Om ett ärende där yttrande begärs i väsentlig grad gäller bedömningen av en medicinsk fråga ska nämndens medicinskt sakkunniga höras innan yttrandet ges.

3 §

Begäran om yttrande samt yttrande

Begäran om yttrande görs på en blankett där beslutsförslaget och alla väsentliga uppgifter som behövs för att ge yttrandet antecknas. Blanketten och de handlingar som ska fogas till begäran om yttrande förmedlas till nämndens elektroniska ärendehanteringssystem. Nämnden ger försäkringsanstalten sitt yttrande på en blankett i det elektroniska ärendehanteringssystemet.

4 §

Nämndens byrå och bestämmande av arvoden

Olycksfallsförsäkringscentralen anställer den personal som behövs...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.