Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om ersättning för kostnaderna för yrkesinriktad rehabilitering enligt lagen om olycksfall i arbetet och om yrkessjukdomar 10.12.2015/1467

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 89 § 5 mom. och 98 § 5 mom. i lagen om olycksfall i arbetet och om yrkessjukdomar (459/2015):

1 §

Direkta kostnader på grund av studier

För täckande av kostnader för studier och studiematerial enligt 89 § 3 mom. 8 punkten i lagen om olycksfall i arbetet och om yrkessjukdomar (459/2015) betalas till den skadade 250 euro per år, om utbildningen pågår längre än sex månader men högst 12 månader, och 500 euro per år, om utbildningen pågår längre än 12 månader. Betalning av denna ersättning förutsätter inte någon utredning över kostnaderna.

Den skadade får dessutom ersättning för terminsavgifter, kursavgifter, examensavgifter och andra motsvarande obligatoriska avgifter och högst 500 euro för speciella anordningar, redskap och program som utbildningen kräver.

2 §

Extra kostnader för boende på grund av studier utanför hemorten

Om den skadade på grund av studier enligt 1 § bor på både hemorten och studieorten får han eller hon för varje dag under studietiden en ersättning som är lika stor som det skattefria partiella dagtraktamente som Skatteförvaltningen årligen fastställer. Om studierna inbegriper ett undervisningsarrangemang med avgiftsfri bostad betalas ingen ersättning.

För tiden för tillfällig vistelse på studieorten betalas utöver partiellt dagtraktamente även ersättning för behövliga och skäliga extra inkvarteringskostnader.

3 §

Resekostnader på grund av studier utanför hemorten

Om den skadade på grund av studier enligt 1 § bor på både hemorten och studieorten, får han eller hon ersättning f...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.