Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Arbets- och näringsministeriets förordning om krav för godkännande av revisorer 7.12.2015/1442

I enlighet med arbets- och näringsministeriets beslut föreskrivs med stöd av revisionslagen (1141/2015) samt 12 § 21 mom. i lagen om revision inom den offentliga förvaltningen och ekonomin (1142/2015):

1 kap

Krav på utbildning

1 §

Allmänt

En förutsättning för att sökanden ska bli godkänd som GR-revisor är att han eller hon har fullgjort studier i revision, redovisning, ekonomiska vetenskaper och juridik enligt 2–4 § vid ett universitet enligt universitetslagen (558/2009) eller vid en yrkeshögskola enligt med yrkeshögskolelagen (932/2014).

En förutsättning för att sökanden ska bli godkänd som OFGR-revisor är att han eller hon har fullgjort studier inom den offentliga sektorn i enlighet med 5 § vilka omfattar minst 16 studiepoäng eller 10 studieveckor, eller har sådan praktisk erfarenhet som avses i 9 § 4 mom.

Bestämmelser om undantag i fråga om kraven på utbildning finns i 6–8 §.

2 §

Studier i revision och redovisning

En förutsättning för att sökanden ska bli godkänd som GR-revisor är att han eller hon har fullgjort studier i revision och redovisning vilka omfattar minst 52 studiepoäng eller 35 studieveckor och följande ämnesområden:

1) regleringen av revision samt god revisionssed,

2) regleringen av bokföring och bokslut samt god bokföringssed och analys av bokslutet,

3) intern redovisning,

4) intern kontroll.

3 §

Studier i ekonomiska vetenskaper

En förutsättning för att sökanden ska bli godkänd som GR-revisor är att han eller hon har fullgjort studier i ekonomiska vetenskaper vilka omfattar minst 22 studiepoäng eller 15 studieveckor och följande ämneshelheter:

1) företagsekonomi och nationalekonomi,

2) företagsfinansiering och fina...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.