Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om beräkning av ett finans- och försäkringskonglomerats kapitaltäckning 26.11.2015/1356

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 20 § 5 mom. i lagen om tillsyn över finans- och försäkringskonglomerat (699/2004):

1 §

Val av tillämplig metod

Om företaget i toppen av ett konglomerat är ett reglerat företag eller en sådan holdingsammanslutning vars alla reglerade dotterföretag är finska företag, beräknas kapitaltäckningen i enlighet med bilaga I (metod baserad på sammanställd redovisning) eller bilaga II (avdrags- och sammanställningsmetod) eller enligt en kombination av dessa.

Om företaget i toppen av konglomeratet är en sådan holdingsammanslutning av vars reglerade dotterföretag minst ett är ett utländskt företag, beräknas kapitaltäckningen i enlighet med bilaga I eller II eller enligt en kombination av de metoder som anges i dessa bilagor. Den samordnande tillsynsmyndigheten kan, efter att ha hört företaget i toppen av konglomeratet och den behöriga myndighet som svarar för tillsynen över ett i detta moment avsett utländskt dotterföretag, bestämma att konglomeratets kapitaltäckning beräknas med hjälp av en annan metod som avses i detta moment än vad företaget i toppen av konglomeratet föreslagit. Den samordnande tillsynsmyndigheten kan bestämma att en annan metod än den som företaget i toppen av konglomeratet föreslagit ska tillämpas om det föreligger ett sådant vägande skäl för detta som en effektiv tillsyn eller en jämlik behandling av konglomeraten förutsätter.

2 §

Beaktande av företag som hör till en finansiell företagsgrupp eller en försäkringsgrupp

Om ett kreditinstitut eller ett värdepappersföretag som hör till ett konglomerat hör till en finansiell företag...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.