Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om en europeisk gruppering för territoriellt samarbete 20.11.2015/1340

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Tillämpningsområde

Bestämmelser om en europeisk gruppering för territoriellt samarbete finns i Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 1082/2006 om en europeisk gruppering för territoriellt samarbete (EGTS), sådan den lyder ändrad genom Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1302/2013 om ändring av förordning (EG) nr 1082/2006 om en europeisk gruppering för territoriellt samarbete (EGTS) för att förtydliga, förenkla och förbättra bildandet av sådana grupperingar och deras funktion (grupperingsförordningen) och i denna lag som kompletterar den.

2 §

Gruppering

Med gruppering avses i denna lag en gruppering som bildats i enlighet med grupperingsförordningen.

En gruppering är finländsk om grupperingens stadgeenliga säte är i Finland och utländsk om grupperingens stadgeenliga säte finns i någon annan av Europeiska unionens medlemsstater.

3 §

En grupperings uppgifter

En gruppering kan ges uppgifter för genomförande av sådana av Europeiska unionen genom Europeiska regionala utvecklingsfonden medfinansierade investeringsprioriteringar mellan dess medlemmar som avses i artikel 7 i Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1299/2013 om särskilda bestämmelser för stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden till målet Europeiskt territoriellt samarbete, om aktörer från minst två medlemsstater i Europeiska unionen deltar i dem.

Utan finansiellt bidrag från Europeiska unionen kan en gruppering ges endast sådana samarbetsuppgifter som avses i den artikel som nämns i 1 mom.

En gruppering får inte ges andra uppgifter än sådana som avses i 1 eller 2 mom. ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.