Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om ytterligare tillfälliga undantagsåtgärder till stöd för producenter av viss frukt och vissa grönsaker 19.11.2015/1331

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 36 a § i lagen om en marknadsordning för jordbruksprodukter (999/2012), sådan paragrafen lyder i lag 1363/2014:

1 § (24.11.2016/1011)

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om genomförande av kommissionens delegerade förordning (EU) 2016/921 om fastställande av ytterligare tillfälliga undantagsåtgärder till stöd för producenter av viss frukt och vissa grönsaker, nedan krisförordningen för sektorn för frukt och grönsaker. Närmare bestämmelser om stödåtgärderna finns i kommissionens genomförandeförordning (EU) nr 543/2011 om tillämpningsföreskrifter för rådets förordning (EG) nr 1234/2007 vad gäller sektorn för frukt och grönsaker och sektorn för bearbetad frukt och bearbetade grönsaker.

2 §

Myndighet

För myndighetsuppgifterna i anslutning till ansökan om, beviljande, utbetalning och kontroll av stöd svarar Landsbygdsverket.

3 §

Ansökan om stöd och förhandsanmälan

Ansökan om stöd görs hos Landsbygdsverket. Stöd får sökas av godkända producentorganisationer inom sektorn för frukt och grönsaker och producenter som inte är medlemmar i en sådan producentorganisation.

Den som ansöker om stöd ska göra en förhandsanmälan till Landsbygdsverket om den åtgärd för vilken stöd begärs. Förhandsanmälan ska innehålla de uppgifter som behövs för beräkning av stödet och göras senast två veckor innan stödåtgärden genomförs.

4 § (24.11.2016/1011)

Stödets belopp

Stödets maximibelopp anges i krisförordningen för sektorn för frukt och grönsaker.

5 § (24.11.2016/1011)

Återtag från marknaden

De organisati...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.