Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets beslut om inrättande av ett restriktionsområde för att hindra spridning av viral hemorrhagisk septikemi hos fiskar (upphävt) 20.10.2015/1270

Detta beslut har upphört att gälla fr.o.m. 21.4.2021. Se L 76/2021 101 §.

Jord- och skogsbruksministeriet har med stöd av 35 § och 36 § 1 mom. i lagen om djursjukdomar (441/2013) beslutat följande:

1 §

Beslutets syfte och förhållande till lagstiftningen

Genom detta beslut inrättas ett restriktionsområde för att förhindra spridning av viral hemorragisk septikemi hos fiskar (VHS) och ges bestämmelser om förbud, villkor, begränsningar och åligganden som ska iakttas på restriktionsområdet.

Bestämmelser om förflyttning av vattendjur eller deras könsceller från restriktionsområdet till andra delar av Finland finns i jord- och skogsbruksministeriets förordning om bekämpning av djursjukdomar hos fisk, kräftdjur och blötdjur (1009/2013) 7 och 8 §.

Bestämmelser om användningen av officiella hälsointyg vid förflyttning av vattenbruksdjur och könsceller av dem från restriktionsområdet till andra delar av Finland samt om förlagor till djurhälsointyg finns i kommissionens förordning (EG) nr 1251/2008 om tillämpning av rådets direktiv 2006/88/EG när det gäller villkor och intygskrav för utsläppande på marknaden och import till gemenskapen av djur och produkter från vattenbruk och om fastställande av en förteckning över smittbärande arter.

2 §

Definitioner

I denna förordning avses med mottaglig art en art som i del II i bilaga IV till rådets direktiv 2006/88/EG om djurhälsokrav för djur och produkter från vattenbruk och om förebyggande och bekämpning av vissa sjukdomar hos vattenlevande djur anges vara mottaglig för den ifrågavarande sjukdomen.

3 §

Restriktions...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.