Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om säkerhetskraven vid tillverkning, hantering och upplagring av explosiva varor 20.8.2015/1101

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om säkerhet vid hantering av farliga kemikalier och explosiva varor (390/2005):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om de säkerhetskrav enligt lagen om säkerhet vid hantering av farliga kemikalier och explosiva varor (390/2005), nedan kemikaliesäkerhetslagen, som gäller tillverkning, hantering, upplagring och förstöring av explosiva varor, upplagring av råmaterial för emulsionssprängämnen i mobila aggregat för tillverkning av explosiva varor samt användning av explosiva varor och farliga kemikalier som specialeffekter.

2 §

Förhållande till annan lagstiftning

På hantering och upplagring av farliga kemikalier i samband med tillverkning av explosiva varor tillämpas även statsrådets förordning om säkerhetskraven vid industriell hantering och upplagring av farliga kemikalier (856/2012).

Denna förordning gäller inte tillverkning, hantering, upplagring och förstöring av explosiva varor till den del detta omfattas av förordningen om explosionsfarliga ämnen inom gränsbevakningsväsendet och polisen (731/1983).

3 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) tillverkningsanläggning de lokaler och områden inklusive byggnader, anordningar och utrustning som används för tillverkning av explosiva varor,

2) hanteringsanläggning de lokaler och områden inklusive byggnader där explosiva varor hanteras genom att olika komponenter fogas till dem eller genom att de annars sätts i användbart skick annanstans än på den slutliga användningsplatsen,

3) kaststycke stycken eller p...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.