Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om byggnadstekniska och funktionella krav på byggnader som stöds inom hästnäringen 8.5.2015/588

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 7 § 2 mom. i lagen om finansiering av renshushållning och naturnäringar (45/2000) sådan den lyder i lag 275/2004, 11 § 3 mom. i lagen om stödjande av landsbygdens utveckling (28/2014) samt 13 § 4 mom. i lagen om strukturstöd till jordbruket (1476/2007):

1 §

Tillämpningsområde

Utöver vad som i övrigt föreskrivs eller bestäms om planering av byggnader, byggande och brandsäkerhet ska denna förordning iakttas i fråga om nybyggnadsprojekt i samband med byggnader inom hästnäringen och utvidgningar som kan jämföras med nybyggande samt omfattande ombyggnadsprojekt som beviljas stöd enligt lagen om finansiering av renhushållning och naturnäringar (45/2000), lagen om stödjande av landsbygdens utveckling (28/2014) och lagen om strukturstöd till jordbruket (1476/2007).

2 §

Allmänna krav

Vid planeringen och byggandet av byggnader inom hästnäringen ska det iakttas de föreskrifter och anvisningar som ingår i Finlands byggbestämmelsesamling, de djurskyddskrav för hållande av hästar som ingår i djurskyddslagstiftningen, de villkor som ingår i stödlagstiftningen för jordbruket och landsbygdsnäringarna samt miljöstyrelsens miljöskyddskrav med nedan följande kompletteringar.

Vid ombyggnader och mindre utvidgningar kan smärre undantag från denna förordning tillåtas, om inte något annat följer av djurskydds-, arbetarskydds- eller andra bestämmelser.

I de minimimått och arealer som anges i denna förordning tillåts tjockleken på skiv- eller gallerskiljeväggar vara högst 50 millimeter mind...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.