Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om stiftelseregistret 30.4.2015/553

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 13 kap. 1 och 22 § i stiftelselagen (487/2015):

1 §

Anmälningar enligt stiftelselagen (487/2015) ska göras på en för ändamålet fastställd blankett på det sätt som särskilt föreskrivs i stiftelselagen samt i företags- och organisationsdatalagen (244/2001). Behövliga bilagor ska fogas till anmälan.

2 §

Patent- och registerstyrelsen, nedan registermyndigheten, för diarium över anmälningar och meddelanden som getts in. Diariet är offentligt och i det ska antecknas stiftelsens namn, diarienummer, ankomstdag, interimistiska beslut eller andra interimistiska åtgärder samt datum för registreringen.

3 §

Har anmälan gjorts i föreskriven ordning och finns inte heller något annat hinder för registrering, ska uppgifterna i anmälan antecknas i registret.

4 §

De omständigheter som gäller stiftelserna och som nämns i grund- och ändringsanmälan antecknas i registret i den kronologiska ordning enligt vilken beslut om att föra in dem i registret har fattats. I registret ska dessutom antecknas datum för registreringen. Registeranteckningarna offentliggörs så att det med hjälp av ett elektroniskt centralsystem är möjligt att bekanta sig med de offentliggjorda uppgifterna i kronologisk ordning.

5 §

Bifirma antecknas i registret vid anteckningen om stiftelsen i fråga. Den del av verksamheten som bifirman gäller ska nämnas i registret.

Anteckning om anmälningar om fusion införs i registret vid anteckningen om såväl den överlåtande som den övertagande stiftelsen.

6 §

Registermyndigheten ska föra en alfabetisk förteckning över namnen på stiftelser som antecknats i registret och deras olika språkformer samt bifirmor.

Reg...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.