Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om främjande av idrott 30.4.2015/550

I enlighet med statsrådets

beslut föreskrivs med stöd av idrottslagen (390/2015):

1 kap

Statens idrottsråd

1 §

Tillsättande av statens idrottsråd och dess sektioner, rådets och sektionernas sammansättning och mandatperiod

Efter att ha hört organisationer och sammanslutningar som företräder olika områden inom idrotten samt betydande samarbetsparter inom idrottssektorn tillsätter statsrådet statens idrottsråd för en period som motsvarar riksdagens mandatperiod. Mandatperioden för det nya idrottsrådet börjar dock senast inom sex månader efter att resultatet av ett riksdagsval har fastställts och perioden för det tidigare idrottsrådet löpt ut.

Idrottsrådet har en ordförande, två vice ordförande och högst tio andra medlemmar, som alla har en personlig ersättare. I idrottsrådet ska olika samhällsuppfattningar, de olika idrottssektorerna och samarbetsparterna, medborgarorganisationerna inom idrotten och kommunerna samt de regionala och språkliga synpunkterna vara representerade. Medlemmarna i idrottsrådet ska vara förtrogna med idrottspolitik eller med olika områden inom idrott eller elitidrott.

Idrottsrådets sektioner tillsätts av undervisnings- och kulturministeriet efter att ministeriet har hört idrottsrådet. Sektionerna har en ordförande och högst åtta andra medlemmar. Ordföranden för en sektion ska vara medlem av idrottsrådet.

2 §

Uppgifterna för statens idrottsråd

Utöver det som föreskrivs i 6 § 2 mom. i idrottslagen (390/2015) har idrottsrådet till uppgift att

1) som ett resultat av en utvärdering av verkningarna av statsförvaltningens åtgärder under sin mandatperiod lägga fram ett förslag till utvecklande av id...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.