Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om stöd för skolresor 23.4.2015/530

Rubriken har ändrats genom F 556/2018.

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 7 § 4 mom. och 11 § i lagen om stöd för skolresor för studerande i gymnasieutbildning och yrkesutbildning (48/1997), sådana de lyder i lag 422/2015:

1 § (13.7.2018/556)

Fakturering av stöd för skolresor

Utbildningsanordnaren, den som säljer biljetter och den som förvaltar ett biljettsystem för kollektivtrafik ska kalendermånadsvis i efterhand och senast den tionde dagen i den följande månaden sända Folkpensionsanstalten en faktura på det i lagen om stöd för skolresor (48/1997) avsedda stödet för skolresor, specificerad enligt person. Stödet för skolresor betalas då senast den 24 dagen eller därpå följande bankdag i den månad då fakturan har anlänt.

2 §

Återbetalning av överbetalt stöd

Om ett högre stöd för skolresor har betalats ut till faktureraren än vad denna haft rätt till, är faktureraren skyldig att till Folkpensionsanstalten betala tillbaka det överbetalda stödet. Folkpensionsanstalten kan dock avstå från att återkräva överbetalda stöd för skolresor, om beloppet av överbetalat stöd är obetydligt.

3 §

Avtal om biljettförsäljning

Folkpensionsanstalten ska avtala med den som säljer biljetter och den som upprätthåller ett biljettsystem för kollektivavtalstrafik om åtminstone följande omständigheter i enlighet med 11 § i lagen om stöd för skolresor för studerande i gymnasieutbildning och yrkesutbildning:

1) parternas uppgifter,

2) de funktionella förutsättningarna att sköta uppgifterna,

3) förfarandet för avgörande av tvister,

4) avtalets giltighetstid och uppsägning av avtalet.

4 §

Ikraftträdande

Denna förordning trä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.