Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om de placeringsstilar för indirekta placeringar som används vid beräkningen av solvensen för pensionsanstalter 16.4.2015/452

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 18 § 3 mom. i lagen om beräkning av solvensgränsen för pensionsanstalter och om diversifiering av placeringar (315/2015):

1 §

Placeringsstilar

De placeringsstilar för indirekta placeringar som avses i 18 § 2 mom. i lagen om beräkning av solvensgränsen för pensionsanstalter och om diversifiering av placeringar (315/2015) är följande:

1) Event-Driven;

2) Equity Hedge;

a) Equity Market Neutral;

b) Short Bias;

3) Emerging Markets;

4) Macro;

5) Relative Value.

2 §

Beaktande av risker i enlighet med placeringsstil

Beaktande av risker för indirekta placeringar enligt placeringsstil förutsätter att den indirekta placeringen ingår i ett hedgefondindex som en extern tjänsteleverantör förvaltar och där placeringsstilen enligt 1 § för den indirekta placeringen klart kan verifieras, eller att placeringsstilen enligt 1 § för den indirekta placeringen kan verifieras på ett tillförlitligt sätt med hjälp av ett prospekt eller något annat motsvarande dokument.

Riskerna i anslutning till den aktuella placeringsstilen hänförs till den indirekta placeringen i enlighet med bilagan. På de erhållna riskexponeringarna tillämpas bestämmelserna i lagen om beräkning av solvensgränsen för pensionsanstalter och om diversifiering av placeringar.

3 §

Beaktande av valutarisken

Om den indirekta placeringen beaktas enligt placeringsstil och den exponeras för en valutarisk, ska utöver riskexponeringarna enligt bilagan också valutarisken beaktas.


Denna förordning träder i kraft den 1 jan...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.