Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Kommunikationsministeriets förordning om minimihastigheten för en ändamålsenlig internetförbindelse i anslutning till samhällsomfattande tjänster 16.4.2015/439

I enlighet med kommunikationsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 87 § 3 mom. i informationssamhällsbalken (917/2014):

1 §

Minimihastigheten för en ändamålsenlig internetförbindelse

Minimihastigheten för den inkommande trafiken ska för en sådan ändamålsenlig internetförbindelse som avses i 87 § 2 mom. i informationssamhällsbalken vara 2 Mbit/s.

Trots vad som bestäms i 1 mom. kan internetförbindelsens genomsnittliga minimihastighet för inkommande trafik vara 1,5 Mbit/s under en mätperiod på 24 timmar och 1 Mbit/s under vilken som helst mätperiod som varar 4 timmar.

Den minimihastighet för en ändamålsenlig internetförbindelse som avses i 1 mom. bedöms på nytt år 2017 i syfte att uppnå den mål nivå på 10 Mbit/s som uppställts för år 2021.

2 §

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 1 november 2015.

Genom denna förordning upphävs kommunikationsministeriets förordning om minimihastigheten för en ändamålsenlig internetförbindelse i anslutning till samhällsomfattande tjänster (1163/2014).

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.