Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om förvärv, arrendering, besittning och skötsel av statlig fastighetsförmögenhet 19.3.2015/242

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 15 § i lagen om rätt att överlåta statlig fastighetsförmögenhet (973/2002):

1 § (25.2.2021/168)

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs det om förvärv av statlig fastighetsförmögenhet, om arrendering av fastighetsförmögenhet för att användas av republikens presidents kansli, statsrådets kansli, ett ministerium, ett annat statligt ämbetsverk eller en annan statlig inrättning eller en fond utanför statsbudgeten, om utarrendering av statlig fastighetsförmögenhet till en utomstående samt om besittning, skötsel, användning och registrering av statlig fastighetsförmögenhet.

2 §

Beslutanderätt vid förvärv och arrendering

Ministeriet beslutar

1) inom sitt förvaltningsområde om förvärv av fastighetsförmögenhet till staten när anskaffningsvärdet uppgår till minst 5 miljoner euro,

2) inom sitt förvaltningsområde om att ett ämbetsverk eller en inrättning binder sig vid ett arrendeavtal, när de utgifter som föranleds av avtalet och de övriga utgifter som har samband med arrenderingen (arrendeutgifter) under hela avtalsperioden eller, vid arrendeavtal som gäller tills vidare under en period på 10 år, medför utgifter för staten om sammanlagt minst 5 miljoner euro.

Ett ärende som hör till ministeriets beslutanderätt ska föras till statsrådets finansutskott innan beslut fattas. Ministeriet ska föra även andra ärenden som gäller förvärv av fastighetsförmögenhet eller bindning vid arrendeavtal till statsrådets finansutskott, om ärendet innefattar en betydande ekonomisk fråga som hänför sig till statens helhetsintresse.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.