Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om ansökan om miljöersättning, kompensationsersättning, ersättning för ekologisk produktion, ersättning för djurens välbefinnande och ersättning för icke-produktiva investeringar 2015 19.3.2015/239

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om vissa programbaserade ersättningar till jordbrukare (1360/2014):

1 §

Miljöförbindelse

En förbindelse som gäller miljöersättning och som avses i 5 § i lagen om vissa programbaserade ersättningar till jordbrukare (1360/2014) kan ingås av en aktiv jordbrukare 2015. Som ersättningsberättigande åkerareal som förbindelsen omfattar kan på ansökan av jordbrukaren godkännas åkerareal enligt 4 och 5 § i statsrådets förordning om miljöersättning (235/2015).

2 §

Miljöavtal

En aktiv jordbrukare kan 2015 ingå följande miljöavtal enligt 5 § 1 mom. 2 punkten i lagen om vissa programbaserade ersättningar till jordbrukare:

1) avtal om skötsel av våtmarker,

2) avtal om skötsel av landsbygdsnaturens mångfald samt landskapsvård,

3) avtal om upprätthållande av tran-, gås- och svanåkrar,

4) avtal om uppfödning av lantraser.

En registrerad förening enligt 5 § 5 mom. i lagen om vissa programbaserade ersättningar till jordbrukare kan 2015 ansöka om ett avtal enligt 1 mom. 1 och 2 punkten i den här paragrafen. En sådan vattenrättslig sammanslutning som avses i 12 kap. i vattenlagen (587/2011) kan ingå ett avtal enligt 1 mom. 1 punkten i den här paragrafen.

Den som upprätthåller en ursprungssort och som avses i 5 § 6 mom. i lagen om vissa programbaserade ersättningar till jordbrukare och de aktörer som svarar för att växt- och djurgenetiska resurser bevaras och som avses i 7 mom. i den paragrafen kan 2015 ingå ett avtal enligt 5 § 1 mom. 3 punkten i den lagen.

3 §

Förbindelse ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.