Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i avtalet med Ryska federationen om samarbete avseende fredlig användning av kärnenergi och om tillämpning av avtalet 6.3.2015/182

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

De bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i det i Helsingfors den 25 februari 2014 mellan Republiken Finlands regering och Ryska federationens regering ingångna avtalet om samarbete avseende fredlig användning av kärnenergi gäller som lag sådana Finland har förbundit sig till dem.

2 §

Strålsäkerhetscentralen, vars uppgifter anges i lagen om strålsäkerhetscentralen (1069/1983), kärnenergilagen (990/1987) och strålskyddslagen (592/1991) har ett sådant bemyndigande som avses i artikel 6 i avtalet.

Den som innehar ett principbeslut enligt 11 § i kärnenergilagen eller ett tillstånd enligt 18, 19, 20 eller 21 § i den lagen har med stöd av principbeslutet eller tillståndet också sådant bemyndigande som avses i artikel 6 i avtalet.

I andra fall än sådana som avses i 2 mom. kan arbets- och näringsministeriet bemyndiga en fysisk eller juridisk person att ingå avtal om projekt som avses i artikel 6 i avtalet.

3 §

Om sättande i kraft av de övriga bestämmelserna i avtalet och om ikraftträdandet av denna lag bestäms genom förordning av statsrådet.

RP 338/2014 , EkUB 28/2014, RSv 282/2014

Se SRf om ikraftträdande av lagen om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i avtalet med Ryska federationen om samarbete avseende fredlig användning av kärnenergi och tillämpning av avtalet 350/2015.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.