Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Republikens presidents förordning om kanslistadgan för republikens presidents kansli 20.2.2015/150

I enlighet med republikens presidents beslut föreskrivs med stöd av 85 § i lagen om republikens presidents kansli (100/2012):

1 §

Personal

Tjänster som föredragande vid republikens presidents kansli är tjänsterna som rådgivare, tjänsten som specialmedarbetare samt tjänsten som kommunikationschef.

De officerare vid försmakten som republikens president förordnat till adjutanter tjänstgör också vid kansliet. Vid kansliet finns en säkerhetsvaktstyrka för republikens president.

Kansliet och de ämbetsverk som ställt tjänstemän till kansliets disposition avtalar särskilt om omständigheter som gäller det inbördes samarbetet.

2 §

Beslutsfattande

Kanslichefen fattar de beslut som avses i lagen om republikens presidents kansli (100/2012) och i denna förordning efter föredragning av den behöriga föredraganden. De tjänstemän som föredrar ärenden för kanslichefen anges i kansliets arbetsordning. Kanslichefen kan förbehålla sig rätten att avgöra ett ärende som ska avgöras av någon annan tjänsteman.

Kanslichefen beslutar om beviljande av tjänstledighet för en tjänsteman som utnämnts av republikens president, om det är fråga om en tjänstledighet som tjänstemannen har rätt till enligt lag eller tjänstekollektivavtal. Slottsfogden beslutar om sådana tjänstledigheter för den övriga personalen. Kanslichefen kan i de fall som avses i 24 § 2 mom. i lagen om republikens presidents kansli besluta om nödvändiga redogörelser för styrkande av sjukdom.

Slottsfogden godkänner kansliets löner som ska utbetalas. Kansliets ekonomistadga utfärdas av kanslichefen och i den bestäms de övriga utgifter som slottsfogde...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.