Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om påvisande av att förpackningar, tankar och bulkcontainrar avsedda för transport av farliga ämnen stämmer överens med kraven samt om besiktningsorgan som utför uppgifter i anslutning till detta 12.2.2015/124

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om transport av farliga ämnen (719/1994):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning finns bestämmelser om påvisande av att de förpackningar, tankar och bulkcontainrar som avses i lagen om transport av farliga ämnen (719/1994) stämmer överens med kraven samt bestämmelser om de besiktningsorgan som utför uppgifter i anslutning till påvisandet och om erkännande av besiktningsorgan och deras verksamhet. I förordningen föreskrivs också om skyldighet att registrera transportabla tryckbärande anordningar samt tankar som töms eller fylls under tryck.

Bestämmelserna i denna förordning om transportabla tryckbärande anordningar samt om ventiler och andra tillbehör till dem ska tillämpas också på sådana transportabla tryckbärande anordningar som är avsedda för fartygs- eller lufttransport samt ventiler och andra tillbehör till dem, om inget annat föreskrivs nedan.

Bestämmelserna i denna förordning om transportabla tryckbärande anordningar ska tillämpas också på sådana tryckkärl och tryckbärande tankar som har godkänts för transport av farliga ämnen och som har släppts ut på marknaden före den 1 juli 2001 och på vilka det inte har utförts någon förnyad bedömning av överensstämmelse. På dessa tryckkärl eller tryckbärande tankar tillämpas dock inte den skyldighet att fästa ett pi-märke som avses i 9 § och inte heller den registreringsskyldighet som avses i 28 § i denna förordning.

2 § (19.12.2018/1208)

Definitione...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.