Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om betalning av statens andel på basis av bostadsbidrag för pensionstagare (upphävt) 5.2.2015/82

Denna förordning har upphävts genom F 17.12.2020/1101, som gäller fr.o.m. 1.1.2021.

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 57 § 2 mom. i lagen om bostadsbidrag för pensionstagare (571/2007):

1 §

Betalning av förskott på statens andel

Social- och hälsovårdsministeriet ska till Folkpensionsanstalten månatligen betala ett förskott på statens andel senast tre bankdagar före den betalningsdag som anges i 25 § 3 mom. i lagen om bostadsbidrag för pensionstagare (571/2007). Folkpensionsanstalten ska månatligen senast tio bankdagar före betalningsdagen för bostadsbidrag för pensionstagare den månaden, meddela social- och hälsovårdsministeriet det belopp som enligt Folkpensionsanstaltens uppskattning behövs för betalning av de bostadsbidrag som ska betalas på betalningsdagen den månaden.

2 §

Justering av förskott på statens andel

Skillnaden mellan det sammanlagda beloppet av de bostadsbidrag som betalats under en kalendermånad och det förskott på statens andel som betalats för att täcka bidragen ska beaktas när förskottet bestäms för den tredje månaden efter betalningsmånaden.

Folkpensionsanstalten ska lämna social- och hälsovårdsministeriet de uppgifter som behövs vid justeringen av förskottet på statens andel.

3 §

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 23 februari 2015.

Förordningen tillämpas första gången på de förskott på statens andelar som betalas i mars 2015.

Genom denna förordning upphävs statsrådets förordning om betalning av statens andel på basis av bostadsbidrag för pensionstagare (92/2011).

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.