Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om specialistläkarutbildning och specialisttandläkarutbildning samt om särskild allmänläkarutbildning 29.1.2015/56

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 4 § 3 mom. och 4 a § 3 mom. i lagen om yrkesutbildade personer inom hälso- och sjukvården (559/1994):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs det om specialistläkarutbildning och specialisttandläkarutbildning som kan avläggas vid sådana universitet som avses i lagen om yrkesutbildade personer inom hälso- och sjukvården (559/1994) och som anordnar högre högskoleexamina i medicin eller odontologi samt om särskild allmänläkarutbildning, som är yrkesinriktade påbyggnadsutbildningar vid universiteten.

Specialistläkarutbildning och specialisttandläkarutbildning kan i Finland ges av Helsingfors universitet, Tammerfors universitet, Uleåborgs universitet, Åbo universitet och Östra Finlands universitet.

2 § (30.1.2020/55)

Målen för specialistläkarutbildningen och specialisttandläkarutbildningen

Ett mål för specialistläkarutbildningen och specialisttandläkarutbildningen är att göra läkaren eller tandläkaren förtrogen med den vetenskapliga kunskapen och inhämtandet av information inom den egna specialiteten samt ge färdigheter för specialistläkares eller specialisttandläkares uppgifter inom den. Ett mål för utbildningen är också att ge den som utbildas färdigheter för kontinuerlig yrkesmässig utveckling, för utvecklande av den egna specialiteten och den egna arbetsplatsen och för verksamhet som specialistläkare eller specialisttandläkare i servicesystem...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.