Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om avgifter som tas ut i yrkeshögskolornas verksamhet 30.12.2014/1440

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 12 § 2 mom. i yrkeshögskolelagen (932/2014):

1 §

Avgifter för undervisning

För öppen yrkeshögskoleundervisning enligt 10 § 2 mom. i yrkeshögskolelagen (932/2014) och för undervisning som ordnas som fristående studier får en avgift på högst 15 euro per studiepoäng som ingår i studierätten tas ut av den studerande.

Trots bestämmelserna i 1 mom. får en avgift på högst 120 euro per studiepoäng som ingår i studierätten tas ut av den studerande för specialiseringsutbildning enligt 11 a § i yrkeshögskolelagen.

2 §

Avgifter för läromedel och förnödenheter

Om yrkeshögskolan ger studeranden sådana läromedel eller arbetsredskap, anordningar, material eller andra förnödenheter avsedda för personligt bruk som studeranden efter slutförd utbildning får behålla, får yrkeshögskolan ta ut en avgift för dem enligt självkostnadsvärde.

Som sådana läromedel och förnödenheter som avses i 1 mom. betraktas inte arbetsredskap, maskiner, anordningar, skyddskläder, i bestämmelserna om skydd i arbetet föreskriven utrustning, i undervisningen behövligt material och förnödenheter som tillhör yrkeshögskolan samt annan motsvarande utrustning som används i undervisningen och som behövs för att undervisningen ska kunna ordnas i sådan i 12 § i yrkeshögskolelagen avsedd utbildning som leder till examen och i utbildning som avses i 1 § i denna förordning.

3 § (10.12.2015/1461)

Avgiftsbelagda beslut och prov vid yrkeshögskolorna

Om en studerande har förlorat sin studierätt på grund av att han eller hon har försummat sin i 29 § i yrkeshögskolelagen avsedda anmälningsskyldighet och stu...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.