Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om finansiering av arbetslöshetsförmåner 18.12.2014/1277

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 23 § i lagen om finansiering av arbetslöshetsförmåner (555/1998), sådan paragrafen lyder i lag 1049/2014:

1 §

Arbetslöshetsförsäkringspremieintäkt som skall redovisas till grundskyddet

Social- och hälsovårdsministeriet fastställer det belopp av arbetslöshetsförsäkringspremieintäkten som Arbetslöshetsförsäkringsfonden årligen skall redovisa till Folkpensionsanstalten. Innan beloppet fastställs skall ministeriet inhämta ett utlåtande av Arbetslöshetsförsäkringsfonden.

Avgiften beräknas så att det uppskattade beloppet av löntagares arbetslöshetsförsäkringspremieintäkt under det följände året multipliceras med det procenttal som motsvarar förhållandet mellan lönesummorna för de löntagare som inte hör till arbetslöshetskassorna och lönesummorna för alla löntagare. Social- och hälsovårdsministeriet fastställer procenttalet utifrån uppgifterna i servicematerialet i den senaste inkomstfördelningsstatistiken som baserar sig på Statistikcentralens uppgifter.

Vid bestämmandet av den i 2 mom. avsedda uppskattade intäkten för det följande året ska skillnaden mellan den motsvarande uppskattade intäkten för föregående år samt den enligt Arbetslöshetsförsäkringsfondens bokslut faktiska intäkten av löntagares arbetslöshetsförsäkringspremie under det året beaktas.

Utöver den avgift som avses i 1 mom. ska Arbetslöshetsförsäkringsfonden för finansiering av grunddagpenningen till Folkpensionsanstalten årligen betala den avgift som avses i 23 § 2 mom. i lagen om finansiering av arbetslöshetsförmåner (555/1998).

Sysselsättningsfonden har kommit i d...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.