Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om användningen av radiofrekvenser och om en frekvensplan 18.12.2014/1246

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 95 § 1 mom. i informationssamhällsbalken (917/2014):

1 § (19.12.2018/1203)

Tillämpningsområde

I denna förordning finns bestämmelser om användningen av de radiofrekvenser som används för sådan koncessions beroende televerksamhet som avses i 6 § i lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation (917/2014), för sådan digital televisions- och radioverksamhet som kräver programkoncession och som avses i 22 § och för sådan analog radioverksamhet som kräver programkoncession och som avses i 34 § samt för produktutveckling, testning och undervisning som gäller mobilkommunikationssystem på dessa frekvensområden.

Förordningen tillämpas inte på

1) televisions- och radioverksamhet som sker via satellit och som utövas på de frekvensområden som anvisats för verksamheten,

2) televisionsverksamhet enligt 9 § i lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation som pågår högst tre månader och där televisionssändaren har en strålningseffekt på högst 2 kW.

2 § (19.12.2018/1203)

Televisionsnät

De frekvensområden som ska användas för televisionsverksamhet är 174–230 megahertz och 470–694 megahertz.

På frekvensområdet 470–694 megahertz används fem riksomfattande, ett delvis riksomfattande och ett regionalt kanalknippe av den koncessionspliktiga televisionsverksamheten. Av de riksomfattande kanalknippena är ett primärt reserverat för Rundradion Ab:s allmännyttiga verksamhet enligt 24 § i lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation och ett för televisionsverksamhet som tjänar allmänintresset enligt 26 § 1 mom. i den lagen.

På frekvensområdet 174–230 megahertz a...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.