Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om användningen av radiofrekvenser och om en frekvensplan 18.12.2014/1246

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 95 § 1 mom. i informationssamhällsbalken (917/2014):

1 § (8.4.2021/273)

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om användningen av de radiofrekvenser som används för sådan televerksamhet som kräver koncession och som avses i 6 § 1 och 2 mom. i lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation (917/2014), för sådan lokal och allmän televerksamhet i liten skala som avses i 6 § 4 mom. i den lagen, för sådan digital televisions- och radioverksamhet som kräver programkoncession och som avses i 22 § i den lagen och för sådan analog radioverksamhet och som avses i 34 § i den lagen samt för produktutveckling, testning och undervisning som gäller mobilkommunikationssystem på dessa frekvensområden.

2 § (8.4.2021/273)

Televisionsnät

Det frekvensområde som ska användas för televisionsverksamhet är 470–694 megahertz.

På frekvensområdet används fem riksomfattande, ett delvis riksomfattande och ett regionalt kanalknippe av den koncessionspliktiga televisionsverksamheten. Av de riksomfattande kanalknippena är ett primärt reserverat för Rundradion Ab:s allmännyttiga verksamhet enligt 24 § i lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation och ett för televisionsverksamhet som tjänar allmänintresset enligt 26 § i den lagen.

Frekvensområdet får dessutom användas för radiomikrofoner.

3 § (5.7.2018/531)

Kognitiva radionät

Det frekvensområde som ska användas för verksamheten i de kognitiva radiosystemen är 470–694 megahertz. De kognitiva radiosystemen får dock inte skydd mot störningar från annan radiokommunikation och de får ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.