Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om importkontroll av sådana sällskapsdjur, sådana försändelser för personligt bruk av animaliska produkter och sådana varor som medför risk för spridning av djursjukdomar vilka förs in från länder utanför Europeiska unionen (upphävd) 12.12.2014/1121

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 20.12.2019. Se L 1277/2019 21 §.

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 10 § i lagen om veterinär gränskontroll (1192/1996):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om de kontroller och till dem anslutna åtgärder som för att förhindra spridning av djursjukdomar utförs vid Europeiska unionens yttre gräns på sådana sällskapsdjur, sådana försändelser för personligt bruk av animaliska produkter och sådana varor som medför risk för spridning av djursjukdomar som inte omfattas av veterinär gränskontroll och vilka förs in i Finland från länder utanför Europeiska unionen (tredjeländer).

Denna förordning tillämpas även när sådana sällskapsdjur, sådana försändelser för personligt bruk av animaliska produkter och sådana varor som medför risk för spridning av djursjukdomar som avses i 1 mom. transporteras genom finskt territorium vidare till en annan stat i Europeiska unionen eller till ett tredjeland.

Denna förordning tillämpas inte då sällskapsdjur, försändelser för personligt bruk av animaliska produkter eller varor som medför risk för spridning av djursjukdomar förs in från ett sådant land utanför Europeiska unionen som har en på Europeiska unionens lagstiftning eller på ett med unionen ingånget avtal grundad rätt att verka på unionens inre marknad.

2 §

Förhållande till vissa författningar och rättsakter

Bestä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.