Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om vaccinering av brev-, utställnings- och prydnadsduvor mot Newcastlesjuka (upphävd) 10.12.2014/1118

Denna förordning har upphävts genom F 29.3.2023/628, som gäller fr.o.m. 21.4.2023.

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 11 § 3 mom. i lagen om djursjukdomar (441/2013) och 20 § i lagen om medicinsk behandling av djur (617/1997):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på brev-, utställnings- och prydnadsduvor.

2 §

Vaccinationsplikt

En aktör som är ansvarig för djur ska i enlighet med 11 § i lagen om djursjukdomar se till att

1) alla duvor på en djurhållningsplats där duvor hålls i tävlings- eller utställningssyfte har en giltig vaccination mot Newcastlesjuka,

2) vaccinering av duvor anmäls till regionalförvaltningsverket, och

3) uppgifter om vaccinering av duvor förs in i den förteckning som ska föras över djuren enligt 5 § i jord- och skogsbruksministeriets förordning om identifiering av fjäderfä och vissa andra fåglar (867/2010).

3 §

Identifiering av fåglar

Duvor ska senast i samband med vaccineringen märkas antingen med en identifikationsring som fästs vid foten och som innehåller en individuell beteckning för duvan eller med ett elektroniskt identifieringsmärke som avses i 18 § 4 mom. i lagen om ett system för identifiering av djur (238/2010).

4 §

Vaccinationsintyg

Den veterinär som utför vaccineringen ska ge djurhållaren ett med datum och underskrift styrkt vaccinationsintyg. I intyget ska veterinären anteckna den vaccinerade duvans individuella beteckning.

En aktör som är ansvarig för djur ska se till att vaccinationsintyget medföljer en duva som deltar i en utställning eller tävling så att det kan ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.