Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om kontracykliska buffertkrav för kreditinstitut och värdepappersföretag 5.12.2014/1029

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av 10 kap. 4 § 7 mom. och 5 § 4 mom. i kreditinstitutslagen (610/2014):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om fastställande av kontracykliska buffertkrav (nedan buffertkrav) som avses i 10 kap. 4 § 7 mom. och 5 § 4 mom. i kreditinstitutslagen (610/2014 nedan lag), om de uppgifter som ska fogas till beslutet om det och om offentliggörande av beslutet.

2 §

Grunderna för fastställande av buffertkrav

Den primära grunden för fastställande av buffertkrav är hur det enligt 3 § kvartalsvis beräknade förhållandet mellan kreditstocken och bruttonationalprodukten avviker från dess långsiktiga utveckling (nedan trendavvikelse) och det enligt 4 § beräknade riktvärde för buffertkravet som beräknas med stöd av trendavvikelsen (nedan riktvärde).

Vid fastställande av buffertkrav ska utöver riktvärdet också beaktas de andra kompletterande faktorer som beskriver förändringarna i de cykliska systemrisker som avses i 5 §.

Buffertkrav ska fastställas med en noggrannhet av 0,25 procentenheter.

3 §

Beräkning av trendavvikelsen

Trendavvikelsen beräknas i procentenheter för varje kvartal enligt formeln i punkt 1 i bilagan.

Vid beräkningen av trendavvikelsen ska officiell statistik om kreditstocken och den nominella bruttonationalprodukten för åtminstone de 15 föregående åren utnyttjas. Om slutliga uppgifter inte finns att tillgå, får vid beräkningen av trendavvikelsen användas sådana statistiska uppgifter, förhandsuppgifter och prognoser, där de tidsserier som bildas på ett tillförli...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.