Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om förfarandena vid ombildande av Skogsbrukets utvecklingscentral Tapio till ett aktiebolag 28.11.2014/968

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Det aktiebolag som ska bildas samt överlåtelsefullmakt

Skogsbrukets utvecklingscentral Tapio, nedan Tapio, ombildas till ett aktiebolag som ägs och förvaltas av staten. På det beslutsfattande som gäller innehav i bolaget och på ägarstyrningen tillämpas lagen om statens bolagsinnehav och ägarstyrning (1368/2007).

Statsrådet bemyndigas att som apport överlåta all egendom, immateriella rättigheter och affärsverksamhet som är i Tapios besittning till det aktiebolag som enligt 1 mom. ska bildas.

2 §

Villkoren för överlåtelsen

Statsrådet bestämmer värdet av den egendom som ska överlåtas från Tapio till det aktiebolag som ska bildas samt villkoren för överlåtelsen. Statsrådet bestämmer också om övriga arrangemang som anknyter till överlåtelsen av egendomen och bildandet av aktiebolaget.

När aktiebolaget bildas tecknar staten samtliga aktier i bolaget. Statsrådet bestämmer vilken del av egendomen som överlåts till bolaget mot aktier.

3 §

Aktiebolagets verksamhetsområde

Syftet med aktiebolagets verksamhet är att för staten producera experttjänster och andra motsvarande tjänster inom bio- och skogsbrukssektorn. Närmare bestämmelser om aktiebolagets verksamhetsområde finns i bolagsordningen.

4 §

Aktiebolagets kunder

Till aktiebolagets kunder hör ämbetsverk och inrättningar inom statsförvaltningen, regionala och lokala myndigheter, statliga affärsverk samt fonder utanför statsbudgeten. Till bolagets kunder hör också riksdagen samt de enheter som är underställda riksdagen, som övervakas av den och som är verks...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.