Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om producentorganisationer (upphävt) 9.10.2014/802

Denna förordning har upphävts genom F 5.10.2017/668, som gäller fr.o.m. 9.10.2017.

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 12 b § 2 mom. och 12 d § 3 mom. i lagen om en marknadsordning för jordbruksprodukter (999/2012), sådana momenten lyder i lag 1194/2013:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om sådana producentorganisationer som avses i lagen om en marknadsordning för jordbruksprodukter (999/2012).

2 § (28.4.2016/330)

Det minsta antalet producentmedlemmar och minsta värdet på den saluförda produktionen i en producentorganisation

Det minsta antal producentmedlemmar som avses i 12 b § 1 mom. 1 punkten i lagen om en marknadsordning för jordbruksprodukter (999/2012) är fem. Det minsta värdet på den saluförda produktion som avses i 2 punkten i samma moment är 500 000 euro.

3 §

Rösträtten i producentorganisationer inom sektorn för frukt och grönsaker

I en producentorganisation inom sektorn för frukt och grönsaker får en enskild producentmedlems rösträtt inte överstiga 20 procent av medlemmarnas sammanräknade röstetal. Andra än producentmedlemmar kan delta i omröstningar som gäller driftsfonden på det sätt som detta tillåts i producentorganisationens stadgar. Dessa medlemmar beaktas inte när minimiantalet medlemmar i producentorganisationen bestäms, och de kan inte sammanlagt inneha mer än 49 procent av rösträtten i producentorganisationen. När rösträtten beräknas anses en enskild medlems eller delägares rösträtt omfatta dennes direkta och indirekta ägande i producentorganisationen.

4 §

Värdet av den saluförda produktionen hos producentorganisationer inom sektorn för frukt och grönsaker

Vid beräk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.