Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om avfall som utgörs av eller innehåller elektriska eller elektroniska produkter 3.7.2014/519

Denna förordning förblir alltjämt i kraft. Se L 527/2014 226 och 227 §.

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av avfallslagen (646/2011) samt 16 § och 52 § 4 mom. i miljöskyddslagen (86/2000), av dem 16 § i miljöskyddslagen sådan den lyder i lag 252/2005:

1 § (25.11.2021/1026)

Tillämpningsområde

I denna förordning bestäms om åtgärder för att minska mängden och skadligheten av avfall som utgörs av eller innehåller elektriska eller elektroniska produkter, främja förberedelse för återanvändning, materialåtervinning och annan återvinning av avfall som utgörs av eller innehåller elektriska eller elektroniska produkter samt förbättra kvaliteten på behandlingen av sådant avfall.

Denna förordning tillämpas på elektriska och elektroniska produkter som hänförs till de kategorier som avses i bilaga 2, med beaktande av att elektriska och elektroniska produkter alltid hör till någon av de nämnda kategorierna.

Trots vad som föreskrivs i 2 mom. tillämpas denna förordning inte på följande elektriska och elektroniska produkter:

1) vapen, ammunition och krigsmateriel avsedda för specifika militära ändamål samt sådana andra produkter som behövs för bevakning av rikets centrala säkerhetsintressen som avses i 4 § 1 mom. i avfallslagen (646/2011),

2) produkter som är särskilt utformade och installerade som en del av andra produkter, vilka inte omfattas av denna förordning, och som fungerar på det sätt som avses endast som en del av produkten i fråga,

3) glödlampor,

4) produkter som är avsedda att sändas ut i rymden,

5) storskaliga stationära industriverktyg,

6) storskaliga fasta installationer, med undantag f...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.