Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om utveckling av regionerna och förvaltning av strukturfondsverksamheten 30.4.2014/356

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om utveckling av regionerna och förvaltning av strukturfondsverksamheten (7/2014):

1 kap

Nationell utveckling av regionerna

1 §

Sammansättning och mandatperiod för delegationen för regional- och strukturpolitik

I den delegation för regional- och strukturpolitik som avses i 13 § i lagen om utveckling av regionerna och förvaltning av strukturfondsverksamheten (7/2014) ingår företrädare för arbets- och näringsministeriet, finansministeriet, undervisnings- och kulturministeriet, jord- och skogsbruksministeriet, kommunikationsministeriet, social- och hälsovårdsministeriet samt miljöministeriet. I delegationen ingår dessutom företrädare för landskapsförbunden och närings-, trafik- och miljöcentralerna enligt storområde samt företrädare för regionförvaltningsverken, Finlands Kommunförbund rf, de viktigaste arbetsmarknads- och näringslivsorganisationerna, miljöorganisationerna och organisationerna för främjande av jämställdheten mellan könen. Till medlemmar i delegationen kan dessutom utnämnas ordförandena i stadspoliska samarbetsgruppen, landsbygdspolitiska samarbetsgruppen och skärgårdsdelegationen. De personer som utnämns till medlemmar i delegationen ska ha en sådan ställning att de representerar organisationens verksamhetsområde i dess helhet. Delegationen kan tillkalla sakkunniga. Företrädare för landskapet Åland och för sametinget kallas till delegationen när delegationen behandlar ärenden som berör dessa. Delegationen kan tillsätta sektioner för beredning av ärenden.

Som delegationens ord...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.