Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om sättande i kraft av det andra tilläggsprotokollet till den europeiska konventionen om inbördes rättshjälp i brottmål samt om ikraftträdande av lagen om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i tilläggsprotokollet och om tillämpning av tilläggsprotokollet 24.4.2014/336

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 4 § i lagen om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i det andra tilläggsprotokollet till den europeiska konventionen om inbördes rättshjälp i brottmål och om tillämpning av tilläggsprotokollet (300/2014):

1 §

Det i Strasbourg den 8 november 2001 upprättade andra tilläggsprotokollet till den europeiska konventionen om inbördes rättshjälp i brottmål träder i kraft den 1 augusti 2014 så som därom har överenskommits.

Det andra tilläggsprotokollet har godkänts av riksdagen den 1 april 2014 och av republikens president den 11 april 2014. Godkännandeinstrumentet har deponerats hos Europarådets generalsekreterare den 16 april 2014.

2 §

Vid deponeringen av godkännandeinstrumentet har Finland i enlighet med artikel 13.7 i tilläggsprotokollet gett en förklaring om att det för en överenskommelse enligt punkt 1 i den artikeln krävs samtycke enligt punkt 3 i artikeln, om den som ska överföras är finsk medborgare eller är stadigvarande bosatt i Finland, eller om någon annan än en finsk medborgare eller en person som är stadigvarande bosatt i Finland överförs från Finland till någon annan stat än en medlemsstat i Europeiska unionen, Island eller Norge.

Vid deponeringen av godkännandeinstrumentet har Finland gjort följande förbehåll:

1) i enlighet med artikel 33.2 i tilläggsprotokollet har Finland gjort ett fö...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.